Loading...

Тиквени таханки с червени боровинки

Тиквени таханки с червени боровинки

Необходимите продукти: 1 яйце 150 гр разтопена мас, 3 с л кисело мляко с връх, 1 ч л сода, 1/2 ч л ванилова захар, 3 с л квас, 2 с л лимонов сок, 1/3 ч ч червени боровинки, 1/3 ч ч тиквени семки, 1/3 ч ч слънчогледови семки, 200 гр захар, 2 с л тиквен тахан. И тук идва най-сложното, не меррих брашното, ориентирах се като да може да се гребне с лъжица за сладолед и да се сложи в тавата без да се разлее.

*Сложете маста в купата и я разстопете на котлона ако ползвате подходяща за това купа. 
*След това добавете захарта, тахана и разбъркайте. Добавете киселото мляко, лимоновия сок и след това кваса и яйцето. Разбъркайте добре и сложете накълцаните боровинки и семена. 

*Пресейте 1 чаша брашно направо върху купата и сложете содата и ванилията в него. Разбъркайте и добавайте брашно до получаването на меко тесто, което може да държи форма. Не бъркайте повече, оставете за 2 минути докато си приготвите тавичка с харти я за печене. 

*Гребвайте с лъжица за сладолед и поствяйте на разстояние една от друга. 
*След като напълните тавичката в моята се побират по 16 сладки, с две-три движения оформете всяко топче на гладка топчица. *Сложете по една тиквена семка отгоре и печете на 180 градуса до леко позлатяване на бисквитките. 
Ако не ги загладите изглеждат така, малко недодялани но също толкова вкусни.

Споделете с Вашите приятели:
Избор на език