Loading...

СУДЖУК ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО ОТ ПЛАНИНСКО-ПАСИЩНИ ЖИВОТНИ – 160 G

Хранителни стойности за 100 g продукт:

ЕНЕРГИЙНА СТОЙНОСТ 133 kcal/550 kJ
МАЗНИНИ 4.3 g
ОТ КОИТО НАСИТЕНИ МАСТНИ КИС. 1.7 g
ВЪГЛЕХИДРАТИ 0 g
ОТ КОИТО ЗАХАРИ 0 g
БЕЛТЪЦИ 20 g
СОЛ 2.2 g
Съдържа 100% българско прясно охладено телешко месо, готварска сол и микс от подправки.

За 100гр. сушен продукт са нужни 190гр. свежо месо.

Условия на съхранение: при температура до 18 °С.
След отваряне да се съхранява в хладилник при температура 2 – 6 °С два, три дни.

Споделете с Вашите приятели:  Бърза поръчка
  Въведете Вашия телефонен номер и ние ще се свържем с Вас!


  • Българско прясно охладено месо от планинско-пасищни животни!
  • 100% ЕКОЛОГИЧНО чист продукт!
  • БЕЗ оцветители!
  • БЕЗ консерванти!
  • БЕЗ заместители!

  Телешкото месо е богат източник на висококачествен протеин и различни витамини и минерали и може да бъде отличен компонент на здравословното хранене. То е един от най-полезните продукти, които спомагат за правилното функциониране на човешкото тяло. Според научни изследвания, за да са налице ползите от месото за организма ни е важно животните да са отглеждани по “стария начин”, т.е. изцяло пасищно. Това означава да не са хранени със зърно с нитрати, а да са пасли свободно в среда близка до естествената им.

  Ето и някои от ползите на телешкото месо:

  Поддържане на мускулна маса

  Както всички видове месо така и телешкото месо е отличен източник на висококачествен протеин. Съдържа всички основни аминокиселини и се нарича “пълен” протеинов източник. Много хора не консумират достатъчно протеини, особено възрастните. Недостатъчният прием на протеини може да ускори и дори да влоши състоянието на мускулите с течение на възрастта, като увеличи риска от заболяването саркопения – неволна загуба на мускулна маса в следствие на неправилно хранене. Тя е сериозен проблем за здравето на възрастните хора, но може да бъде предотвратена чрез прием на повече протеини и силови упражнения. Най-добрите източници са телешкото месо, рибата и млечните продукти. Редовната консумация на телешко месо помага за запазване на мускулната маса.

  Предотвратяване на анемия

  В днешно време анемията е често срещано състояние, което се характеризира с намалено количество на червени кръвни клетки и намалена способност на кръвта да пренася кислород. Дефицитът на желязо е една от най-честите причини за анемия, а основен симптом са умора и слабост. телешкото месо е богат източник на желязо и е един от най-добрите начини за предотвратяване на анемията. Специалистите съветват по-честа консумация.

  Цена за 1 брой

  13.60 лв.

  Цена за 12 броя

  10.88 лв./бр.

  Тегло

  160 G

  Избор на език