Loading...

Българско квасено сирене


Сирене се нарича млечен продукт претърпял физико-химични и биохимични промени под действието на сирищния ензим и ензимите на млечнокиселите микроорганизми. То е концентриран продукт от белтъчни вещества, млечна мазнина, соли, витамини и притежава приятни вкусови и ароматни вещества. Най-ценни са незаменимите аминокиселини в него като левцин, изолевцин, лизин, метионин, цистеин, фенилаланин, тирозин, треонин, триптофан и валин. В сиренето се съдържат мастноразтворимите витамини А, D и Е и водноразтворимите B1 и В12.! Ето защо то трябва да присъства неизменно на нашата трапеза! Най добре е да си го заквасим сами! Вижте как! Добре е да го съхраняваме в керамични съдове, по този начин ще запазим максимално неговите необходими за нас елементи!


Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки. Така и майсторите, подобно на готвачите, смятат своите ръчни занаяти, предавани през поколенията от баща на син, също за изкуство. Затова ние от "ГИЯ" се стремим да ви предоставим най-вкусните рецепти, приготвени изцяло с нашите ръчно изработени продукти от глина, дърво и ковано желязо, както и от нашите екологично-чисти хранителни продукти .


Българско квасено сирене

Quick View Всички категории Герб на Република България (дърворезба) – 50/40 лв.160.00 Гербът на Република България е изправен златен коронован лъв на тъмночервено поле във формата на щит. Quick View Всички категории БИО зряло козе сирене Козле лв.23.70 Всички продукти, произведени от Козле ООД са произведени от собствено козе мляко, добито от козите в нашата [...]
Избор на език